Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.
Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου....
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Τι θα λέγατε για έναν περιποιημένο καγιανά με τα όλα του;
Υλικά
8 αυγά, χτυπημένα σε ένα μπολ
4 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
80 ml ελαιόλαδο
1 μικρή μελιτζάνα, σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
8 – 10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
Ψωμί
Βαρελίσια φέτα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη μελιτζάνα και την πιπεριά για περίπου 5 λεπτά,
ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, και κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να πάνε παντού.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξει το αυγό. Σκορπίζουμε τις ελιές και σερβίρουμε, με ψωμί και φέτα, γαρνιρισμένη με λάδι και ρίγανη.