Oμελέτα με φέτα και πατάτες
Avgodiatrofiki blog sintagi x Iounios

Oμελέτα με φέτα και πατάτες

Οι Ισπανοί την ονομάζουν τορτίγια και την τρώνε ακόμη και μέσα σε
σάντουιτς!
Στην Ελλάδα θα τη λέγαμε απλά ομελέτα στην πιο αφράτη και χορταστική της εκδοχή.
Τρώγεται ζεστή ή κρύα και είναι ό,τι καλύτερο για σνακ το καλοκαίρι!


Υλικά για ομελέτα με φέτα και πατάτες
3 αυγά
1 μεγάλη πατάτα
100 γρ. φέτα
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Εκτέλεση
– Κόβουμε την πατάτα σε λεπτές, στρογγυλές φέτες.
– Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι.
– Μόλις ζεσταθεί, απλώνουμε τις πατάτες καλύπτοντας όλη τη βάση.
– Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε τη φέτα, τριμμένη με το χέρι.
– Την ίδια στιγμή χτυπάμε τα αυγά μας.
– Περιχύνουμε τις πατάτες και το τυρί.
– Ανασηκώνουμε απαλά τις πατάτες για να περάσει ελαφρώς το αυγό και από κάτω.
– Μόλις ψηθεί η ομελέτα μας κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε!

ομελέτα. Όταν είναι έτοιμη, απομακρύνουμε από μάτι, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.