Και τώρα που τελειώσαμε με το Πάσχα και τα τσουγκρίσματα, τι λέτε; Κανένα αυγουλάκι θα φάμε;
Στραπατσάδα
Υλικά:
6 αυγά μέτριου μεγέθους, χτυπημένα
1 κιλό τομάτες, περασμένες στον τρίφτη
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 100-150 γραμμάρια φέτα λιωμένη με πιρούνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Όταν «κάψει», προσθέστε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο .
Ανακατέψτε καλά. Όταν η σάλτσα αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε την
ένταση της φωτιάς και ανακατέψτε για 10- 15 λεπτά, μέχρι ο χυμός να εξατμιστεί.
Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Αφήστε τη στραπτσάδα να μαγειρευτεί μέχει να δέσει το αυγό με τη σάλτσα.
Προσθέστε μυρωδικά της αρεσκείας σας.
Πασπαλίστε με τη φέτα, απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε μαζί με
ζεστό ψωμί.