Οι Ισπανοί την ονομάζουν τορτίγια και την τρώνε ακόμη και μέσα σε
σάντουιτς!
Στην Ελλάδα θα τη λέγαμε απλά ομελέτα στην πιο αφράτη και χορταστική της εκδοχή.
Τρώγεται ζεστή ή κρύα και είναι ό,τι καλύτερο για σνακ το καλοκαίρι!
Υλικά για ομελέτα με φέτα και πατάτες
3 αυγά
1 μεγάλη πατάτα
100 γρ. φέτα
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
– Κόβουμε την πατάτα σε λεπτές, στρογγυλές φέτες.
– Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι.
– Μόλις ζεσταθεί, απλώνουμε τις πατάτες καλύπτοντας όλη τη βάση.
– Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε τη φέτα, τριμμένη με το χέρι.
– Την ίδια στιγμή χτυπάμε τα αυγά μας.
– Περιχύνουμε τις πατάτες και το τυρί.
– Ανασηκώνουμε απαλά τις πατάτες για να περάσει ελαφρώς το αυγό και από κάτω.
– Μόλις ψηθεί η ομελέτα μας κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε!