Για να συνεχίσεις τις βουτιές και μετά τις διακοπές, μια απλούστατη και άκρως γευστική συνταγή… έτοιμη στο τσακ μπαμ!
Υλικά Συνταγής
– 4- 6 αυγά
– 3 κ.σ. ελαιόλαδο
– 4 ώριμες μεγάλες ψιλοκομμένες
(εναλλακτικά 1 συσκευασία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες)
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
– 1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
προαιρετικά: λίγο κύμινο και λίγο πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο τηγἀνι, ζεσταίνουμε το λάδι.
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε για άλλα 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και προαιρετικά τα μπαχαρικά.
Έπειτα, σπάμε ένα-ένα τα αυγά μέσα στη σάλτσα με τη ντομάτα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, προσαρμόζοντας τον χρόνο μαγειρέματος, ανάλογα με το πώς προτιμάμε το αυγό, μελάτο ή σφιχτό.
Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα!