Τι θα λέγατε για έναν περιποιημένο καγιανά με τα όλα του;
Υλικά
8 αυγά, χτυπημένα σε ένα μπολ
4 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
80 ml ελαιόλαδο
1 μικρή μελιτζάνα, σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
8 – 10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
Ψωμί
Βαρελίσια φέτα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη μελιτζάνα και την πιπεριά για περίπου 5 λεπτά,
ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, και κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να πάνε παντού.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξει το αυγό. Σκορπίζουμε τις ελιές και σερβίρουμε, με ψωμί και φέτα, γαρνιρισμένη με λάδι και ρίγανη.