Sauce Hollandaise!

Sauce Hollandaise!

Ποιος δεν αγαπάει τη σος Hollandaise;
Δες την εύκολη συνταγή και συνόδευσε τα αγαπημένα σου υλικά!

Όπως και να την κάνετε, ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες και απολαύστε την!

Υλικά για την Hollandaise (για να συνοδέψει 6 μερίδες eggs Benedict)
400 γρ. βούτυρο αγελαδινό (Το Cucina Caruso χρησιμοποιεί Lurpak)
2 κρόκοι αυγού
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Αλάτι & Πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη ως γευστικός τόνος (προαιρετικό)

Παρασκευή

  1. Κόβετε το βούτυρο σε κυβάκια. Τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε να λιώσει όσπου να αρχίσει να κοχλάζει.
  2. Όσο το βούτυρο λιώνει, χτυπάτε τους κρόκους και το ξίδι με ένα σύρμα σε μεταλλικό μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει μέχρι να πήξουν ελαφρώς. Προσοχή ο πάτος του μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει πάνω στο νερό που βράζει από κάτω, αλλά απλά να ζεσταίνεται από τους ατμούς, προκειμένου να μην γίνουν οι κρόκοι ομελέτα!
  3. Μόλις το βούτυρο αρχίζει να κοχλάζει, το μεταφέρετε αμέσως σε μία κανάτα ή σε έναν δοσομετρητή με στόμιο και το ρίχνετε σταδιακά στους κρόκους, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα.
  4. Μόλις τελειώσει το βούτυρο και η Hollandaise έχει πήξει επαρκώς (σε 2-3 λεπτά), αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λεμόνι και το υλικό που διαλέξατε για να αρωματίσετε την σάλτσα (εδώ σκόνη μουστάρδα).

Η Ολαντέζ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός ψυγείου για 5-6 ώρες και καταναλώνεται την ίδια ημέρα, οπότε η παρασκευή της είναι μόνο για άμεση χρήση.

No Comments

Leave a Reply