Αυθεντική Καρμπονάρα Λιγκουίνι!
BLOG June

Αυθεντική Καρμπονάρα Λιγκουίνι!

Ξέχνα την κρέμα γάλακτος!
Για την αυθεντική καρμπονάρα χρειάζεσαι απλά φρέσκα αβγά!

Υλικά:
1 πακέτο λιγκουίνι
2 αβγά
100 γραμμάρια παρμεζάνα
100 γραμμάρια μπέικον
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι –Πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό ένα λεπτό
λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία τους.
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον σε ένα τηγάνι και
προσθέτουμε το βούτυρο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε αλάτι και
πιπέρι.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε λίγο από το βραστό
νερό. Ρίχνουμε ξανά τα μακαρόνια στην κατσαρόλα,
προσθέτουμε το μπέικον με το βούτυρο και προσθέτουμε
λίγο από το νερό.

Ανακατεύουμε.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά
και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ενώ στη συνέχεια
προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Tags:
lunch