Ποιος δεν αγαπάει τη σος Hollandaise;
Δες την εύκολη συνταγή και συνόδευσε τα αγαπημένα σου υλικά!
Όπως και να την κάνετε, ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες και απολαύστε την!
Υλικά για την Hollandaise (για να συνοδέψει 6 μερίδες eggs Benedict)
400 γρ. βούτυρο αγελαδινό (Το Cucina Caruso χρησιμοποιεί Lurpak)
2 κρόκοι αυγού
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Αλάτι & Πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη ως γευστικός τόνος (προαιρετικό)
Παρασκευή
- Κόβετε το βούτυρο σε κυβάκια. Τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε να λιώσει όσπου να αρχίσει να κοχλάζει.
- Όσο το βούτυρο λιώνει, χτυπάτε τους κρόκους και το ξίδι με ένα σύρμα σε μεταλλικό μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει μέχρι να πήξουν ελαφρώς. Προσοχή ο πάτος του μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει πάνω στο νερό που βράζει από κάτω, αλλά απλά να ζεσταίνεται από τους ατμούς, προκειμένου να μην γίνουν οι κρόκοι ομελέτα!
- Μόλις το βούτυρο αρχίζει να κοχλάζει, το μεταφέρετε αμέσως σε μία κανάτα ή σε έναν δοσομετρητή με στόμιο και το ρίχνετε σταδιακά στους κρόκους, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα.
- Μόλις τελειώσει το βούτυρο και η Hollandaise έχει πήξει επαρκώς (σε 2-3 λεπτά), αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λεμόνι και το υλικό που διαλέξατε για να αρωματίσετε την σάλτσα (εδώ σκόνη μουστάρδα).
Η Ολαντέζ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός ψυγείου για 5-6 ώρες και καταναλώνεται την ίδια ημέρα, οπότε η παρασκευή της είναι μόνο για άμεση χρήση.