Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα Ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Sauce Hollandaise!
x blog syntagi hollandaise

Sauce Hollandaise!

Ποιος δεν αγαπάει τη σος Hollandaise;
Δες την εύκολη συνταγή και συνόδευσε τα αγαπημένα σου υλικά!

Όπως και να την κάνετε, ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες και απολαύστε την!

Υλικά για την Hollandaise (για να συνοδέψει 6 μερίδες eggs Benedict)
400 γρ. βούτυρο αγελαδινό (Το Cucina Caruso χρησιμοποιεί Lurpak)
2 κρόκοι αυγού
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Αλάτι & Πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη ως γευστικός τόνος (προαιρετικό)

Παρασκευή

  1. Κόβετε το βούτυρο σε κυβάκια. Τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε να λιώσει όσπου να αρχίσει να κοχλάζει.
  2. Όσο το βούτυρο λιώνει, χτυπάτε τους κρόκους και το ξίδι με ένα σύρμα σε μεταλλικό μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει μέχρι να πήξουν ελαφρώς. Προσοχή ο πάτος του μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει πάνω στο νερό που βράζει από κάτω, αλλά απλά να ζεσταίνεται από τους ατμούς, προκειμένου να μην γίνουν οι κρόκοι ομελέτα!
  3. Μόλις το βούτυρο αρχίζει να κοχλάζει, το μεταφέρετε αμέσως σε μία κανάτα ή σε έναν δοσομετρητή με στόμιο και το ρίχνετε σταδιακά στους κρόκους, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα.
  4. Μόλις τελειώσει το βούτυρο και η Hollandaise έχει πήξει επαρκώς (σε 2-3 λεπτά), αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λεμόνι και το υλικό που διαλέξατε για να αρωματίσετε την σάλτσα (εδώ σκόνη μουστάρδα).

Η Ολαντέζ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός ψυγείου για 5-6 ώρες και καταναλώνεται την ίδια ημέρα, οπότε η παρασκευή της είναι μόνο για άμεση χρήση.